Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато даде интервю пред колегите Дспорт. Той говори

...
Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато даде интервю пред колегите Дспорт. Той говори
Коментари Харесай

Густаво: Аз съм много задължен на ЦСКА, чувствам се щастилив тук

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато даде интервю пред колегите  " Дспорт " . Той приказва за миналата 2022-а година, задачите през 2023-а и мачовете против Левски и Лудогорец.

Каква беше за теб 2022-ра година?

За мен от професионална позиция годината беше една от най-хубавите ми в ЦСКА. Очаквам 2023 да бъде още по-силна.

Какви цели си поставяш за новата година?

Надявам се да запазим представянето от 2022 година. Надявам се да продължим да бъдем на топ позицията, което е и нашата цел.

Успя ли да си починеш? Този път почивката беше по-дълга поради международното състезание.

Да, съумях да си умря. Ваканцията този път беше по-дълга. Успяхме да отдъхнем за цели 30 дни. Последните години почивките ни бяха доста къси. Знаете, че лятото почивахме 5 дни. Програмата много се усложни последните години и поради пандемията. Имахме потребност от тази отмора, тъй като се беше натрупало през последната година.

За първи път от твоя престой в клуба сте първи на полузесона. Това дава ли ви по-голям тласък и предпочитание за работа по време на зимната подготовка?

Да, по този начин е. За първи път сме водачи на полусезона. Знаем, че последните 10-12 години Лудогорец постоянно е печели. Не би трябвало да вършим взаимни отстъпки през втората част от шампионата, с цел да реализираме това, което желаеме. Нашата цел е да станем първенци.

Натрупа доста опит в тима на ЦСКА, израстна доста, като се обърнеш обратно сложен ли беше пътят до тук?

Ами всичко е коствало доста работа, труд. Ние вратарите тук постоянно сме работили крепко. Трябваше доста бързо да привикна с моите съотборници, когато дойдох в тима. Много съм благополучен, че съумях да се внедря в тима и съумях да стана първа алтернатива.

Спечели Купата на България с ЦСКА, само че шампионската купа ти убягва, какво би трябвало да извършите, с цел да прекратите серията на Лудогорец?

Така е. Три пъти стигнахме до край за Купата на България и веднъж успяхме да я спечелим. В шампионата също доста пъти сме били покрай първото място, само че нещо не се получава. Надявам се тази година нещата да бъдат разнообразни. Наясно сме, че ще бъде доста мъчно, само че с работа и усърдие, считам че нашите цели ще бъдат вероятни.

Само против Левски Лудогорец не успяхте да спечелите, а е необичайно, че са след вас в класирането. Какво не се получи в тези мачове?

Шампионът не е единствено тези два мача, изиграхме още 16 мача. Да, тези срещи са значими, само че всяка среща има своето значение и тежест. В последна сметка сега ние сме първи. Срещу Левски не играхме добре, това е истината. Срещу Лудогорец обаче беше друго. Показахме, че сме тим, който е победител и се бори за своето. В този мач показахме, че сме ЦСКА. Играхме по-добре от тях, имахме повече шансове за гол. За злощастие от време на време е по този начин във футбола и не печели по-силният тим в мача. Сега се събираме да работим дружно, с цел да сме по-силни в идващите мачове и да побеждаваме. Ние желаеме тъкмо това.

Имаш контракт до лятото има ли диалози за нов договор или ще потърсиш нещо ново като опция?

Това с моя контракт е тематика за президента на клуба, както и за моя сътрудник. Аз съм тук, с цел да работя и да оказвам помощ на ЦСКА.

Преди време след мача с Левски си изпусна нервите и сподели непристоен жест, какво те предизвика и съжаляваш ли в този момент?

Това беше една демонстрация от моя страна, с която не се гордея. Случи се този акт, тъй като бях с гореща глава след мача. Извинявам се на всички, които са видели това видео. Извиних се на моя клуб и знам, че не трябва да се прави по този начин.

Какво значи за теб ЦСКА и България?

Аз съм доста длъжен на ЦСКА. За всичко, което ми даде клубът през тези години. За опцията да играя мачове в европейските шампионати, да ставам по-добър състезател. Не единствено по-добър вратар, само че считам, че ставам и по-добър човек като цяло. Чувствам се благополучен тук и се надявам да продължа с ЦСКА.

Защо Бразилия отново се провали на Световното състезание?

Не мога да си го обясня, за какво се получи по този начин. От това, което гледах на Световното състезание, считам че Бразилия имаше най-хубавият тим, само че футболът от време на време е елементи. Не постоянно печели най-хубавият. Хърватия с един шут, който се отклони вкара и продължи напред. Каквото и да си приказваме тук става въпрос и за неналичието на шанс за Бразилия. Играхме добре на шампионата, само че всичко се обърка три минути преди края на продълженията против Хърватия. Сега ще мислим за идващото състезание. Трудно е, тъй като Бразилия има доста обещаващ тим, само че целият свят има големи упования към нашата страна и това от време на време е проблем. Доста години не се получава и това също поражда натоварване за тима.

Хареса ли ти някой от вратарите на международното състезание?

Имаше доста вратари, които се показаха доста мощно на шампионата. Може би най-вече ми хареса вратарят на Аржентина. Много се говореше за негови реакции след финала, само че мисля, че той в действителност беше най-хубавият вратар на това Световно състезание.

Във финалния мач кой от Аржентина и Франция поддържаше?

На финала подкрепях Франция. Защо ли? Ами знаете за враждата сред Бразилия и Аржентина. Освен това считам, че Франция има по-силни футболисти, които ми харесват повече. Те демонстрираха своята мощ, също направиха едно положително международно състезание.

Ще кажеш ли нещо за Пеле на финала на изявлението?

Пеле е Краля на футбола. Няма кой да каже нещо друго от това. Той е извънреден за Бразилия и за целия футболен свят. Той написа изключителна история на футбола. Той презентираше нашата страна по целия свят.
 Страхил Попов: ЦСКА направи мощен трансфер с Хайнц, отхвърлих на Левски поради Юмраниеспор
Страхил Попов: ЦСКА направи мощен трансфер с Хайнц, отхвърлих на Левски поради Юмраниеспор

" Не виждам по какъв начин бих се завърнал в националния тим "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР